04.10.2010

Speranta noastra e Verde

Duminica dimineata sau putin dupa dimineata, daca pot sa spun asa, la ora 12 am plecat spre Piata Revolutiei ca sa particip la un mic eveniment care mi-as dori cu timpul sa ia amploare. E vorba de lansarea oficiala a noii formatiuni politice numita Miscarea Verzilor, ca parte din familia europeana a Verzilor. Nu am sa scriu prea multe despre principiile si ideile pe care le promoveaza acesti oameni. Puteti gasi mai multe detalii despre ei pe situl lor oficial.

Sincer, ma asteptam sa vina mai multa lume. Poate pentru ca la astfel de meeting-uri suntem cu totii obisnuiti sa vedem o gramada de oameni. Imi amintesc de meeting-ul impotriva cipurilor biometrice, cand cel putin 50% din oamenii de rand din public erau clar niste marionete, platite de organizatori sa tina in mana o hartiutza pe care scria BOR sau NU noii ordini mondiale si alte aberatii.

Aici insa, nu stiu daca s-a anuntat in alta parte decat pe Facebook. Stiau doar cei care sustin aceasta miscare si mai ales care o inteleg. Nu stiu daca au fost mai mult de 30-35 de oameni. In centrul atentiei era bineinteles liderul grupului, Remus Cernea, care dupa cum stiti, a candidat la presedintie la ultimele alegeri.

S-a facut o prezentare scurta si la obiect a Miscarii Verzilor. Au vorbit Remus Cernea, Claudiu Craciun, Oana Tanase, Nansi Lungu si Liviu Mihaiu. S-a discutat despre coruptia evidenta din Romania, proiectul de societate pe care il propune noua grupare politica si lupta pentru normalitate la care ar trebui cu totii sa participam. Trebuie sa amintesc si cuvinte cheie pe care le-a scos in evidenta Remus si care trebuie luate in considerare in conducerea unei tari: sanatate, educatie, cercetare, apararea drepturilor omului, mediu.

Mi-a placut foarte mult discursul scurt a jurnalistului Liviu Mihaiu. A punctat motive clare pentru care a decis sa sustina aceasta grupare politica. Pe Liviu Mihaiu poate il stiti de la Academia Catavencu sau Radio Guerrilla.
Spre final Verzii ne-au servit cu mere verzi, iar Remus Cernea a raspuns la intrebarile presei. Nu am ratat ocazia sa il intreb (cam off-topic ce-i drept) cand vom mai avea o dezbatere de genul celei cu Michael Shermer din 09.09.09. Se pare ca
tinta lor este Richard Dawkins dar spera mai curand poate la un Daniel Dennett. Ce pot sa spun e ca astept cu nerabdare.

Le urez mult succes in continuare Verzilor si ma declar un sustinator convins al acestora. Asteptam noi actiuni, intalniri si discutii pe fond Verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu