01.02.2009

"Un fleac dom' comisar, m-au chipuit!"


Dupa cum am promis in articolul cu oile, revin cu poze si cateva pareri despre miting-ul organizat azi, 1 februarie, la poalele Dealului Mitropoliei. Abia m-am intors, nu am stat pana la capat, asa incat nu stiu daca au inceput un razboi sau daca au avut torpile japoneze.


Ca sa nu fiu inteles gresit, vreau sa spun din nou ca nu ma declar nici pro nici contra acelor pasapoarte. Nu despre asta vreau sa scriu. Ci despre spiritul de turma al oamnilor cand vine vorba de astfel de manifestari de strada, cu atat mai mult cand au si un caracter religios.


Vremea a fost destul de rece, dar oamenii cuprinsi de patosul crestin au venit totusi la lupta. Cum am ajuns, m-am strecurat printre crestini, ca un lup printre oi, in timp ce unul din oratori adresa cuvantul de inceput: Deci dragi crestini...sa incepem deci asa cum se cuvine, cu o rugaciune...Deci Tatal nostru, care esti in ceruri....


Ca la orice miting, nu s-a vorbit doar despre cipurile satanei. Unele personaje care au luat cuvantul au abordat subiecte diferite, de la mineriade, revolutii sau comunism, pana la criza mondiala, pensiile mici sau salariile parlamentarilor. Lumea asculta, nimeni nu intelegea mare lucru. Totusi cand se auzeau nume ca Emil Boc, sau Ceausescu, ca la un semnal incepeau cu totii sa aplaude sau sa aprobe: Asa e! Da!


Dupa fiecare discurs, acelasi nene venea la microfon si spunea aceleasi cuvinte: Va reamintesc cuvintele Marelui nostru Parinte Iustin Parvu, citez << Însemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte măsuri luate pentru controlul absolut al fiinţei umane.>>


Eu zic sa ne amintim si alte cuvinte sfinte graite de Bunul nostru parinte: Aşteptaţi să fiţi sfâşiaţi, rupţi, altă scăpare nu mai e! Lupta este deschisă. Luptaţi până la capăt! Oare chiar Bunul Dumnezeu l-a luminat sa ne dea asemenea indemnuri? să te duci ca o torpilă japoneză, să mori în braţe cu vrăjmaşul! Sigur e acelasi Dumnezeu care spunea Iubeste-ti dusmanul! ?


De cand cu 9/11, e la moda teoria conspiratiei. Peste tot lumea vorbeste despre Masonerie, conducatorii din umbra ai lumii, Organizatii secrete care controleaza presa, publicitatea, bancile, guvernul. Iar Conducatorul absolut al acestor organizatii cine credeti ca este? Exact, cel care ii conduce si pe atei sau necredinciosi – Scaraoschi, Sarsaila, Necuratul, alegeti voi cum sa ii spuneti.

Chiar daca erau minunate discursurile emotionante ale oratorilor, nu am mai putut petrece mult timp printre fratii mei crestini. Incepuse un nene sa stranga semnaturi si nu am vrut sa fiu demascat ca lupul dintre oi. Poate ma ardeau pe rug in fata multimii, sau poate ma omorau cu pietre. Ca doar asa ne invata Cartea Sfanta sa ii tratam pe necredinciosi.


Inainte sa plec m-a oprit o batranica, si ea in trecere:
-De cine zice ca is rai, maica? Antichristii?
-Asa cred ei.
-(Se uita zambind spre turma si incepe sa rada) Saracii...Dumnezeu sa-i intelepteasca!

Un comentariu:

  1. aoleu! ma mir ca ai rezistat cat sa faci pozele astea.

    sarumana, ai facut o munca de teren excelenta. materialul spune tot.

    RăspundețiȘtergere