21.09.2010

Crestinului, prietenul meu (II)

Ti se prezinta o opinie si prima ta reactie e o insulta la adresa autorului. Nu ti se pare o dovada de imaturitate?

Ma intorc din nou direct spre tine, prietenul si criticul meu crestin. De ce ocolesti mereu un raspuns atunci cand ti se cer argumente pentru ceea ce sustii. Iti place sa ne insultit, totusi niciodata nu iti argumentezi afirmatiile. Au mai explicat si altii, am sa mai explic si eu. Noi cand vrem sa dezvoltam o idee, o opinie, aducem cateva argumente care tin in picioare acea idee. Stiinta functioneaza la fel - analizeaza, testeaza, documenteaza si apoi expune o teorie. Raspunsurile tale contin mereu ori citate din carticica ta neagra, ori insulte, ori pur si simplu fraze goale de genul nu stiti pentru ca nu aveti o gandire spirituala.

Nu vreau sa o iei ca pe o insulta, dar pentru mine o asa-zisa gandire spirituala ne duce spre o gandire primitiva. Pentru a vedea de ce spun primitiva, citeste afirmatiile fantastice si de basm ale preotilor conspirationisti de pe Razboi intru cuvant. E incredibil cu cata hotarare acesti prea-curati duhovnici ai vostri pot manipula mintile bietilor crestini, folosind acel vocabular bisericesc pentru a crea frica si panica in randul pacatosilor.

Recent, mi-au atras atentia si alte metode prin care tu, crestinule modern incerci sa iti demonstrezi afirmatiile. Desi in alte discutii numesti stiinta si metodele stiintifice incerte, nesigure sau limitate doar la domeniul stiintific si in afara domeniului spiritual, vii apoi cu termeni stiintifici pe care ii amesteci cu termeni pseudo-stiintifici, pentru a ajunge la concluzii pe care le numesti argumente incontestabile. Iprocrizie, ignoranta?...

La fel fac si spiritualistii new-age ca Deepak Chopra, Rhonda Byrne si altii. Publicul in loc sa studieze stiintele sursa, citeste si se supune din start pseudo-stiintei care ii promite rezultate imediate.

Inainte sa inchei, stiu ca multi ca tine se intreaba de ce acesti atei sunt atat de agresivi, ce au cu noi? de ce nu ne lasa sa ne practicam religia in linistea noastra? In primul rand nu suntem agresivi despre acest subiect mai mult decat suntem cand vine vorba despre anumite orientari politice, sau altfel de orientari care vor sa aiba autoritate. Apoi, daca v-ati practica religia in liniste, nu am mai spune nimic. Dar va bagati nasul in sistemul de invatatmant, in lege, in guvernare si cereti mai mult respect si drepturi decat alte religii.

16 comentarii:

  1. Domnule Harry Haller,

    Am incercat sa va transmit cateva ganduri in comentariul meu la prima postare pe aceasta tema.

    Sunt acelasi colectionar de opinii si nu Andrei.

    Conform carticelei negre, pe care nu stiu daca ati avut curiozitatea s-o studiati si nu doar eventual s-o deschideti, se vorbeste despre notiunea de crestin in alti termeni decat cei folositi de dvs. Daca sunteti curios sa aflati despre ce vorbesc, deschideti singur aceasta carticica si vedeti ce vreau sa spun.

    Apreciez atitudinea si comportamentul dvs. sincer, desi am senzatia ca se ascunde si o prejudecata in ceea ce afirmati, citez:


    ”Ma intorc din nou direct spre tine, prietenul si criticul meu crestin. De ce ocolesti mereu un raspuns atunci cand ti se cer argumente pentru ceea ce sustii. Iti place sa ne insultit, totusi niciodata nu iti argumentezi afirmatiile. Au mai explicat si altii, am sa mai explic si eu. Noi cand vrem sa dezvoltam o idee, o opinie, aducem cateva argumente care tin in picioare acea idee.”

    Plec de la presupunerea ca intelegeti profund notiunea de prieten si nu o folositi in sens peiorativ.

    Nu cred ca cineva va poate sintetiza intr-o propozitie sau o fraza, multimea de idei ce se pot gasi in carticica pe care unii oameni de talia lui Einstein o numesc si Cartea cartilor.

    Credinta dvs. in ceva poate de multe ori sa va joace feste. Spre exemplu, conduceti masina pe o sosea. La un moment dat, in fata dvs. un camion semnalizeaza dreapta. Incercati sa va inscrieti in depasirea acestui camion si vedeti ca vireaza stanga la 5m in fata dvs. De ce v-ati angajat in depasire ? Probabil plecand de la premiza (credinta) ca vrea sa vireze spre dreapta si nicidecum spre stanga, taindu-va calea.

    Un lucru este cert. Aceasta carticica care poate modifica radical credinta cuiva a stat mult timp in coasta ateismului comunist, dovada fiind prima intrebare la granita tarii: ”Aveti Biblii ?” De ce se speria vechiul regim de o carticica atat de inofensiva ? De ce nu va intreba de droguri sau arme ?

    Cat despre cei care se considera crestini si va insulta, probabil ca sunt crestini doar cu numele si le place sa creada ca sunt altfel, dar nu o demonstreaza cu fapta. Ei pot fi caldicei, adica nici reci si nici in clocot. Este adevarat ca apa calduta in anumite circumstante poate accentua senzatia de vomisment.

    Va inteleg reactia fata de pseudocrestini. Incercati totusi sa-i intelegeti si pe adevaratii crestini, daca ii veti intalni si daca doriti sincer acest lucru. Poate ca veti avea ocazia sa folositi oportunitatea de a vedea lumea si din alta perspectiva. Saul devenit Pavel ar putea probabil sa va ajute.

    RăspundețiȘtergere
  2. 1 De unde si pana unde certitudinea ca Einstein punea pret pe Biblie?
    2. Acei "crestini cu numele" cum ii numiti, reprezinta 99.9% dintre crestini, restul fiind doar exceptia care confirma regula.
    3. Biblia a stat in coasta comunismului... Eu as spune ca preotii crestini au fost parte din organele de simt ale comunismului, iar la granita nu se intreba niciodata de biblii decat daca voiau si cei de acolo cate una.
    4. Am lasat mai la urma sfatul de a deschide acea carte neagra ... Vorbeste unul care a deschis-o, a citit-o, a analizat-o in trei versiuni posibile, daca vorbim de noul testament si doua daca vorbim de cel vechi: Cornilescu, Versiunea BOR si Noua Traducere Mondiala (versiune numai pt NT). Nu pot decat sa constat ca toate au aceleasi fracturi de logica, aceleasi contradictii si aceleasi inexactitati (ca sa nu spui tampenii) si ca acea carte nu poate schimba viata unui om decat in rau, ducandul catre depresie si mai tarziu catre psihoza.
    Cu respect
    Leviatan

    RăspundețiȘtergere
  3. Draculgol (2),

    Daca am fi in stare sa fim suficient de sinceri (drepti sau corecti) in primul rand cu noi insine, am putea vedea ca de fapt in noi se afla raspunsul: ”Domnul a vazut ca rautatea omului era mare pe pamant si ca toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate in fiecare zi numai spre rau.” Noi oamenii am semanat neascultare si ca urmare am cules rebeliune si anarhie, care sunt probabil la fel de nocive ca si depresia de care amintiti.

    Vis-a-vis de Biblie, eu nu contest anumite neconcordante care pot proveni din diverse surse cum ar fi acele traduceri defectuoase sau lipsa unor cuvinte cu sens identic din limba originala (greaca sau aramaica) in alta limba, perspective diferite, etc., dar urmand mesajul general se poate spune ca omul poate si trebuie sa se schimbe. Aceasta idee a posibilitatii de schimbare in bine ma face sa cred ca totusi binele este cel care in final va invinge si nicidecum raul. Acesta cel putin a fost mesajul basmelor copilariei cu Fat-Frumos si nu numai.

    S-ar putea ca ura, pe care Biblia o defineste ca pe o lucrare a lui Lucifer, sa pricinuiasca multor oameni multe si adanci dureri sufletesti. O posibila solutie ar putea veni insa din a crede, spre exemplu, ca: ”A mea este razbunarea”, cum zice Domnul Dumnezeu. Aceasta schimbare de macaz s-ar putea sa poata elibera de gandurile de razbunare pe multi, ganduri care care pot sa-i chinuiasca sau sa le produca nelinistea si disconfortul. Si cu depresia este la fel. probabil ca nu va nasteti cu depresia ci ea este doar rodul gandurilor dvs. Deci fiti atent la gandurile dvs. ar fi sfatul Bibliei.

    Indiferent de modul in care vreti sa va alegeti valorile si convingerile, chiar si Dumnezeu va respecta alegerea (liberul arbitru). Pana la urma dvs. hotarati, nu-i asa ?

    RăspundețiȘtergere
  4. In primul rand, trebuie sa spun ca am fost un crestin ortodox devotat si am citit chiar cu mare interes Biblia. Ma simt dator sa explic si de ce folosesc notiunea de "prieten". Si eu, ca si alti actuali oameni apropiati mie, am avut prieteni care imi impartaseau cu bucurie credinta in Dumnezeu, si pe care ii consideram prieteni.

    In momentul in care am renuntat la aceasta credinta, dupa parerea mea, in favoarea ratiunii si a stiintei, acei "prieteni" si-au schimbat brusc viziunea despre mine, considerandu-ma un dusman al credintei lor, facand tot posibilul de a rupe legaturile de prietenie pe care le aveam. Mai rau, unii dintre ei prevenindu-i pe altii despre decizia oribila pe care am facut-o. Da, sunt oameni pe care i-am considereat prieteni si nu aveam nici un motiv sa renunt la prietenia lor, daca nu m-ar fi renegat in acest fel.

    Nu stiu despre care "oameni de talia lui Einstein" vorbesti, din moment ce Einstein spune despre Biblie , citez: "Pentru mine, cuvantul lui dumnezeu nu e nimic altceva decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia, o colectie de legende onorabile dar primitive, care sunt totusi destul de copilaresti".

    In situatia pe care ati propus-o cu masina pe sosea, premiza ca soferul de camion vrea sa vireze dreapta poate fi explicata cu argumente incontestabile. Pe cand credinta in ceva ce nu intra sfera analizei, testului, masurii, e cu totul altceva.

    Cu riscul de a crea o impresie falsa despre propria persoana, desi nu cred ca se intreba de biblii la granita pe vremea comunismului, chiar daca ar fi fost asa, chiar daca nazismul, sau comunismul ar fi dus o politica pe principii ateiste, asta nu scuza deloc crimele ortodoxiei si in nici un caz nu e un argument care sa sustina "adevarul crestin".

    Cat despre raspunsul pe care i l-ai dat lui "draculgol", as vrea sa cred ca nu a raspuns acelasi "colectionar de opinii". Cu parere de rau, observ ca ai coborat brusc la nivelul acelor crestini care comenteaza astfel de articole folosind doar citate din Biblie, repetarea obsedanta a cuvintelor "bine" cu referire la omul crestin influentat de biblie si "rau" asociat cu Lucifer, deci tot sub influenta Bibliei. Ca si cand notiunile de bine, rau, moral, imoral nu ar putea fi definite in lipsa religiei.

    Dumnezeu nu va da liberul arbitru. Asta o dovedesc chiar primele trei porunci. Apostasia sau blasfemia sunt asa de usor iertate de cel de sus? Nu cred. Liberul arbitru despre care vorbiti voi e un fel de: "Aveti libertatea sa traiti viata scurta pe care o aveti asa cum doriti. Totusi daca decideti sa o traiti altfel decat vreau eu, va voi trimite intr-o viata vesnica de chinuri si suferinta". Deci sa ne bucuram de libertate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu n-am decat o singura intrebare pt domnul Anonim,si e una cat se poate de sincera. Ati spus asa: "O posibila solutie ar putea veni insa din a crede, spre exemplu, ca: ”A mea este razbunarea”, cum zice Domnul Dumnezeu" . Eu acum nu pot sa intreb decat urmatorul lucru: cat de corect e Dumnezeu, daca pana la urma se razbuna pe cel care te-a suparat si il pedepseste? Indiferent din ce motiv ar alege sa faca asta. Si cat de crestina e atitudinea conform careia iti incredintezi razbunarea lui Dumnezeu? Astept raspunsul dvs.

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamnelor si Domnilor,

    Dupa opinia mea, orice om foloseste filtrele sale formate in cadrul sistemului sau de valori. Aceste filtre pot limita si chiar limiteaza perceperea obiectiva a unicei realitati, deoarece fiecare este un unicat. O dovedeste amprenta digitala. Deci pot spune fara frica de a gresi ca, absolut toti oamenii sunt subiectivi. Fiind unici ”vad” de fapt fiecare unica realitate printr-un numar mare de variante (cca 6 miliarde).

    Cand vorbim despre razbunare, in sensul de a ne face dreptate (pedepsind pe ofensator), apare si pericolul ca din cauza unor informatii limitate sau a unor interpretari de conjunctura sa nu fim in stare sa pedepsim pe adevaratul ofensator ci doar pe cel presupus de noi. Nu mai vorbesc de faptul ca fiecare vede conceptul de dreptate intr-un fel unic, rezultat din unicitatea deja amintita.

    Daca si numai daca, acceptam ”copilaria” ca inca nu am ajuns la acel nivel de maturizare care sa ne permita sa intelegem corect si sa ne facem singuri dreptate, atunci unii dintre noi pot accepta si chiar accepta sa renunte la a se razbuna, primind eventual cu incredere chiar si sfatul scripturistic care spune, citez: ”Domnul sa te mustre.” De fapt, prin acest mijloc un om intelept, dupa opinia mea, poate iesi din blocajul emotional sau din zona de resentimente sau frustrari in care se afla si care produc mari dureri sufletesti (cum a fost cu plecarea din BOR). Astfel omul invata sa-si disciplineze gandurile, sa le stapaneasca deoarece altfel aceste ganduri de razbunare pot produce deranjamente psiho-somatice grave, confuzii si remuscari. Oare, n-ati auzit de erori judiciare ? Dar de subterfugii juridice ? Dar de acele inscenari judiciare care fabrica probe false ca sa-l bage pe cel nevinovat in inchisoare sau sa-l omoare ? Dar de crestinii aruncati in arena de catre Nero ca sa fie mancati de lei, spre deliciul publicului cazut in extaz nu putem vorbi ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Oare chiar sa nu fie o diferenta intre omul care devine un fanatic religios din diverse motive politico-culturale si cel ce cauta in religie un mod de a-si echlibra trairile sufletesti fara alcool sau droguri sau chiar iluzii false ca iluzia razbunarii ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Unde a disparut postarea Draculgol (1)?

    RăspundețiȘtergere
  9. Draculgol (1),

    Daca doriti sa credeti conform alegerii dvs. ca, spre exemplu, sfaturi precum: ”sa nu minti”, ”sa nu furi” sau ”sa nu ti se tulbure inima (mintea)” pot duce doar la rau, la depresie sau chiar la psihoza, atunci probabil ca n-ar trebui sa va mire ceea ce se poate vedea in jurul dvs. si ceea ce va poate afecta chiar in mod direct. Amintesc doar de vorbele goale pe care le auziti atat de des sau de promisiunile fara acoperire facute de cei ce ar trebui sa vegheze la bunul mers al unei natiuni, etc.

    Alegerea valorilor si a convingerilor dvs. va apartin in exclusivitate fiind in fond un exercitiu de maturitate, indiferent de influentele benefice sau mai putin benefice primite de-a lungul anilor de la parinti, educatori, profesori, colegi de serviciu sau prieteni, intr-un cuvant de la diverse surse, care probabil ca au devenit in viata dvs. automatisme. Este pana la urma vorba, daca vreti, despre o benefica autoevaluare in raport cu valorile morale recunoscute de orice om si orice lege. Nimeni nu accepta, spre exemplu, sa fie mintit sau furat, ca sa nu ma gandesc ca poate fi jefuit sau chiar omorat de catre cei ce-si aroga dreptul de stapani sau de politisti ai lumii. Nici macar Dumnezeu (Duhul de Dragoste) nu s-a impus cu baioneta dreptatea Sa.

    Continuare…

    RăspundețiȘtergere
  10. Vreau să folosesc acest mediu pentru a-i mulțumi doctorului ODION că m-a ajutat să-mi revin soțului după ce a lăsat pe mine și copiii 5 luni să sufere. Când a plecat, mi-a spus că nu mă mai iubește și a găsit O altă femeie pe care a iubit-o. Plâng de zi cu zi pentru că îl iubesc atât de mult și mă hotărăsc să merg pe net pentru ajutor când am văzut postarea unei doamne despre cum doctorul ODION o ajută să-și recupereze soțul care a divorțat de ea și spun doar să Mă las să încerc acest doctor ODION să încerc și, într-adevăr, este minunat că mă ajută să-mi revin soțul în 3 zile și soțul meu se va întoarce la mine și promite să mă iubească pentru totdeauna și să mă roage pentru durerea pe care mi-a costat-o. Vă voi fi veșnic recunoscător pentru dr. ODION și nu mă voi opri să-ți public numele pe internet pentru ca oamenii să-l vadă pentru că ești atât de grozav. contactați-l prin e-mail; (drodion60@yandex.com) sau puteți de asemenea să-l apelați la +2349060503921. și vă va salva și relația și căsătoria. inca o data multumesc Dr. ODION

    RăspundețiȘtergere
  11. Mulțumesc Domnului, am crezut în Dr. ODION după ce am citit atât de multe mărturii despre munca sa și am decis să-l contactez. Îmi scriu propria mărturie despre care nu am crezut niciodată că ar fi posibil. Înainte de a-l cunoaște pe dr. ODION, am simțit că toate acestea sunt credințe superstițioase și că vraja nu era dovedită științific ca fiind adevărată, dar această casă de vrăjire m-a făcut să cred altfel. EL ESTE UN OM BUN. Am primit fostul meu iubit înapoi cu ajutorul acestui bărbat după 1 an de încercare, dar niciun mijloc posibil nu părea să arate. Dacă citiți vreo mărturie despre dr. ODION, este adevărat. Prietenul meu m-a părăsit mai bine de 1 an și am vrut să-l am înapoi și am încercat să-l rog să se întoarcă la mine, dar mi-a plătit urechile surde și m-a făcut prost în public. Dr. ODION mi-a fost trimis de un prieten de-al meu, care l-a ajutat și în locul meu de muncă și i-am spus că este superstițios și că este un prost să creadă în astfel de lucruri fetișoase. Dar după atâtea gânduri, am intrat online să-l caut și am decis să-l contactez la e-mailul său. El mi-a dat în curând numărul lui de telefon și am vorbit și pentru o perioadă bună. El este cel mai bun. Înainte ca vraja lui să funcționeze, aveam deja asigurarea. În 2 zile, fostul meu iubit după 1 an de batjocură de a fi un bărbat inutil, a venit la mine implorând de data asta. Nu știam ce a făcut acest om, dar este foarte bine să facă așa ceva pentru mine. Îi mulțumesc lui și prietenului meu că l-au cunoscut prea zilnic din viața mea. Cred că va ajuta pe oricine vine la el să-l contacteze (drodion60@yandex.com) sau WhatsApp lui +2349060503921.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce minunată și simplă casetă de vrajă care mi-a readus bucuria și fericirea în viața mea !!! Vă dau această mărturie pentru că sunt atât de fericită, vreau să-i mulțumesc dr. ODION pentru lucrul cel mare pe care l-a făcut în viața mea, El a adus fericirea din nou în viața mea, nu am crezut niciodată în roți de vrăji până când viața mea s-a destrămat atunci când iubitul meu de 4 anii au decis să-l numim renunțat aproape când vrem să ne căsătorim. Am fost atât de descompunător emoțional, în măsura în care nu am mai putut face nimic rezonabil, după 2 luni de durere înainte ca un vechi prieten de-al meu să mă prezinte într-un online vraja numit Dr ODION, asta a fost după ce am fost înșelat de diverse rute false. Mi-a fost prezentat dr. ODION un adevărat vrăjitor Caster. În mai puțin de 24 de ore am văzut minuni, iubitul meu a revenit la mine și viața mea a revenit exact ca un puzzle finalizat, iar după 1 lună mai târziu ne-am căsătorit și a fost ca un vis pentru mine, deoarece am crezut că o pierdusem pentru totdeauna. Vă mulțumesc, Dr. ODION pentru că m-ați ajutat, dar, mai ales, pentru onestitatea Dvs. și pentru rezultatele rapide exacte. EMAIL HIM PENTRU AJUTOR: (drodion60@yandex.com) sau prin numărul său de WhatsApp +2349060503921, aici sunt CÂTRELE Dr Drion PUȚIN CURAȚI .. GONORRHEA, HIV / SIDA, LOW SPERM COUNTRY, BOLĂ DE MENOPAUSE, PROBLEMA DE PREGANȚIE, PROBLEMĂ SCURTĂ Stroke.contactează-l astăzi și rezolvă-ți problema ..

    RăspundețiȘtergere
  13. Vreau să mulțumesc nelimitată acestui mare bărbat numit Dr. ODION, sunt fericit astăzi pentru că soțul meu este acum din nou plin de dragoste, soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie, doar pentru că am avut o mică neînțelegere. m-a părăsit și mi-a promis că nu se va mai întoarce niciodată la mine. plang toata ziua cautand o solutie care sa ma ajute sa-l readuc. Apoi am văzut o distribuție de mărturii pe internet de ROSE GOMEZ. Îl trimit prin e-mail și îi spun problemele mele pe care le am cu soțul meu, iar el promite să-l aducă înapoi acasă în termen de 2 zile. într-adevăr, este minunat, el mă ajută să-mi revin soțul în două zile pe care le promite și soțul meu se va întoarce la mine și promite să mă iubească pentru totdeauna și să mă roage pentru durerea pe care mi-a provocat-o. Vă voi fi veșnic recunoscător Dr. ODION și nu mă voi opri să-ți public numele pe Internet pentru ca oamenii să vadă cât de veritabil ești. Și vreau să spun tuturor celor de pe acest site că voi rămâne mereu mulțumită acestui om DR ODION pentru tot ce a făcut pentru mine, soțul meu este din nou cu dragoste, grijuliu, veridic și promite să mă iubească pentru totdeauna. o promisiune că toată lumea pe care o cunosc nu va avea niciodată o problemă de relație, contactează-l prin e-mail; (drodion60@yandex.com) sau puteți, de asemenea, să-l apelați la +2349060503921.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vreau să mulțumesc DR.WEALTHY pentru că aduce bucurie și fericire în relația mea și cu familia mea. Mi-am pierdut logodnica și am avut nevoie de ajutor până când am găsit DR.WEALTHY un caster de vrăjitoare de sex masculin și mi-a dat asigurări că îmi voi primi logodnicul în două zile după ce vraja a fost aruncată. două zile mai târziu, mi-a sunat telefonul și, atât de șocant, a fost logodnica mea care nu m-a sunat de mult și mi-a cerut scuze pentru ruperea inimii și mi-a spus că este gata să-și dedice tot restul vieții cu mine. DR.WEALTHY a eliberat-o pentru a ști cât de mult am iubit-o și am vrut-o ...... acum eu și logodnica mea trăim o viață fericită, iar iubirea noastră este acum mai puternică decât cum a fost chiar înainte de despărțirea noastră .. Toate mulțumesc pentru DR.WEALTHY pentru munca excesivă pe care El a făcut-o pentru mine. Mai jos este adresa ei de e-mail în orice situație în care suferiți de o pauză cardiacă și vă asigur că așa cum a făcut-o pe a mea pentru mine, cu siguranță vă va ajuta și voi. E-mail: wealthylovespell@gmail.com Whatsapp +2348105150446

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna ziua, eu sunt Allison Howarts Dupa ce am fost în rela?ie cu Anderson ani de zile, s-a despar?it de mine, am facut tot posibilul sa-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, L-am implorat cu tot, am facut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat problema mea prietenului meu ?i ea mi-a sugerat ca ar trebui sa contactez mai degraba o caseta de vraja care m-ar putea ajuta sa arunc o vraja pentru a-l readuce, dar eu sunt tipul care nu a crezut niciodata în vraja, nu am avut de ales decât sa-l încerc, eu i-a trimis caseta vraja ?i mi-a spus ca nu este nicio problema ca totul va fi bine înainte de trei zile, ca fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja ?i surprinzator în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Fostul meu m-a sunat, am fost atât de surprins, am raspuns la apel ?i tot ce a spus a fost ca îi pare atât de rau pentru tot ce s-a întâmplat, încât a vrut sa ma întorc la el, încât ma iube?te atât de mult. Eram atât de fericit ?i m-am dus la el încât a?a am început sa traim din nou ferici?i împreuna. De atunci, mi-am facut promisiune ca oricine ?tiu ca are o problema de rela?ie, a? fi de ajutor unei astfel de persoane, referindu-l la ea singura casa de vraji reala ?i puternica care m-a ajutat cu propria mea problema. e-mail: ogagakunta@gmail.com pute?i sa-i trimite?i un e-mail daca ave?i nevoie de asisten?a sa în rela?ia dvs. sau în orice alt caz sau WhatsApp, la +2348069032895
    1) Vraji de dragoste
    2) Vraji de dragoste pierdute
    3) Vraji de divor?
    4) Vraji de casatorie
    5) Vraja de legare.
    6) Vraji de rupere
    7) Alunga un iubit trecut
    8.) Dori?i sa va promova?i în vraja dvs. de birou / Loterie
    9) dori?i sa va satisface?i iubitul
    Contacta?i acest om grozav daca ave?i vreo problema pentru o solu?ie de durata
    ogagakunta@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua, eu sunt Allison Howarts Dupa ce am fost în rela?ie cu Anderson ani de zile, s-a despar?it de mine, am facut tot posibilul sa-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, L-am implorat cu tot, am facut promisiuni, dar el a refuzat. I-am explicat problema mea prietenului meu ?i ea mi-a sugerat ca ar trebui sa contactez mai degraba o caseta de vraja care m-ar putea ajuta sa arunc o vraja pentru a-l readuce, dar eu sunt tipul care nu a crezut niciodata în vraja, nu am avut de ales decât sa-l încerc, eu i-a trimis caseta vraja ?i mi-a spus ca nu este nicio problema ca totul va fi bine înainte de trei zile, ca fostul meu se va întoarce la mine înainte de trei zile, a aruncat vraja ?i surprinzator în a doua zi, era în jurul orei 16.00. Fostul meu m-a sunat, am fost atât de surprins, am raspuns la apel ?i tot ce a spus a fost ca îi pare atât de rau pentru tot ce s-a întâmplat, încât a vrut sa ma întorc la el, încât ma iube?te atât de mult. Eram atât de fericit ?i m-am dus la el încât a?a am început sa traim din nou ferici?i împreuna. De atunci, mi-am facut promisiune ca oricine ?tiu ca are o problema de rela?ie, a? fi de ajutor unei astfel de persoane, referindu-l la ea singura casa de vraji reala ?i puternica care m-a ajutat cu propria mea problema. e-mail: ogagakunta@gmail.com pute?i sa-i trimite?i un e-mail daca ave?i nevoie de asisten?a sa în rela?ia dvs. sau în orice alt caz sau WhatsApp, la +2348069032895
    1) Vraji de dragoste
    2) Vraji de dragoste pierdute
    3) Vraji de divor?
    4) Vraji de casatorie
    5) Vraja de legare.
    6) Vraji de rupere
    7) Alunga un iubit trecut
    8.) Dori?i sa va promova?i în vraja dvs. de birou / Loterie
    9) dori?i sa va satisface?i iubitul
    Contacta?i acest om grozav daca ave?i vreo problema pentru o solu?ie de durata
    ogagakunta@gmail.com

    RăspundețiȘtergere