27.01.2009

Cuvant inainte

Precum spunea sloganul unei reclame ce a circulat de curand pe unele autobuze din Londra, "probabil nu exista un dumnezeu, inceteaza sa iti faci griji si bucura-te de viata." Cu aceeasi mentalitate am pornit si noi in scrierea acestui blog,

Mai Noul Testament este un raspuns (adesea sarcastic) religiilor si oricaror afirmatii fara baza rationala sau dovezi despre viata, univers, morala, etica, etc. Este o gluma facuta pe seama celor ce nu stiu de gluma, a celor care isi iau credinta ad-literam, a celor care stiu doar ca "asa trebuie", "asa se face" sau "asa face toata lumea". Este un pumn in nas celor ce gasesc ofensa in orice critica adusa ideilor si valorilor personale.

De ei si conceptiile lor vom rade putin, caci o satira buna poate fi o cale spre desteptare si, in acelasi timp, vom incerca sa descoperim cate putin din lumea in care ne aflam, sa incercam sa o vedem pentru ceea ce e de fapt si sa o apreciem mai bine.

Va las acum cu un mic discurs al lui Carla Sagan din cartea sa "Pale Blue Dot: A Vision of the Human Future in Space" (Un palid punct albastru: O viziune a viitorului omenirii în spaţiu), fragment care imi place enorm de mult si care, sper eu, da tonul discutiilor si reflectiilor ce vor urma.

2 comentarii:

  1. Ma bucur ca mai exista site-uri si bloguri romanesti care promoveaza ratiunea ca acesta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc. Chiar asta incercam sa facem, pacat ca e greu sa gasesti timp si energie sa scrii despre ce te pasioneaza atunci cand ai mereu alte activitati prioritare. O sa incercam sa postam cat mai des.
    Cheers!

    RăspundețiȘtergere