29.01.2009

Beheheee... Ciobanas cu 300 de... crestini

Traim intr-o tara de oameni deprimati, mereu dezamagiti de Putere, Guvern si scena politica in general. Ar trebui sa ne miram cand aflam ca cea mai buna audienta o au emisiunile OTV - care prezinta neintentionat societatea degradata in care traim, sau emisiunile lui Mircea Badea, in care acesta comenteaza – aparent ofensiv si fara perdea – Presa sau Guvernul?

Ar trebui sa ne miram ca ziarele cele mai citite din tara sunt tabloidele colorate gen Libertatea, Click sau Cancan? Nu! Bineinteles ca stim cu totii aceste lucruri. Acestea sunt alternativele la care apeleaza acesti oameni deprimati din tara noastra.

Nu putem insa uita alternativa cea mai serioasa si mai greu de contestat - religia majoritara a Romaniei, cea Ortodoxa. Din anumite puncte de vedere aici lucrurile stau chiar mai simplu. Sfantul Parinte/ Sfanta Maica/ Patriarhul/ Cuviosul/ Prea-Fericitul face o analogie adesea stupida intre un citat din Biblie si un eveniment actual. In discursul sau trebuie neaparat sa apara termeni ca Satana, Apocalipsa, Iadul, Flacarile sau alte cuvinte care trezesc automat un sentiment de teama in inimile credinciosilor.

Ce se intampla apoi? Vreunul din acesti credinciosi reia citatul respectiv si il studiaza in context, pentru a intelege mai bine problema pe care o ridica Prea-Bucurosul? NU! Dar ce se intampla? Toti crestinii devin deodata evlaviosi, isi pleaca capetele (scuzati cacofonia), apoi turma il urmeaza pe Sfantul Cioban in lupta apriga impotriva Fiarei.

Situatia prezenta pe care as vrea sa o discutam, a fost deja dezbatuta si intoarsa pe toate partile. Este vorba de Hotararea de Guvern care se refera la introducerea Pasapoartelor biometrice. Exista destule pareri pro, destule contra, s-au organizat deja petitii si alte minuni.

Problema este ca cea mai mare parte a protestatarilor aduc ca motiv principal pentru impiedicarea aplicarii unei legi – religia. Hai sa punem si noi prea-minunatul citat:

Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui, va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei. (Apocalipsa 14, 9 - 11)

E foarte clara legatura cu pasapoartele biometrice, nu-i asa? Dincolo de mesajul, pardon – lipsa vreunui mesaj clar al textului, putem observa din nou nelipsitii termeni amenintatori: fiara, mânie, foc, pucioasa.

La fel vorbesc despre aceste lucruri si personalitati influente ca Parintele Iustin Parvu sau Maica Ecaterina Fermo. Am vazut o stire la televizor acum cateva zile unde acest Iustin Parvu explica (e mult spus) planul demonic din spatele acestei legi prin care o sa ne vindem sufletele diavolului. Apoi o femeie dintr-un sat, la intrebarea daca ar tine un astfel de pasaport in casa, raspunde: Daca parintele zice ca e grav, nu l-as tine, l-as arunca.

Puteti citi intreg comunicatul parintelui aici . Hai sa va dau si eu cateva din citatele mele preferate:

Va trebui să creăm mici fortăreţe, mici cetăţui de supravieţuire, la sate, acolo unde mai sunt încă oameni care pricep şi îşi amintesc Rânduiala, unde să avem pământul nostru, şcoala noastră - în care să ne creştem copiii în duhul aceasta ortodox, să avem spitalele şi moaşele noastre.

Acum e timpul jertfei, prin vorbărie şi prin conferinţe nu mai facem nimic.

Să te duci, române drag, fără frică, direct spre vârful sabiei, ca străbunii noştri cei viteji, să te duci ca o torpilă japoneză, să mori în braţe cu vrăjmaşul! Acum suntem exact ca în arena romană cu fiare sălbatice - stai aici în mijlocul arenei şi aştepţi, ca şi creştinii de odinioară, să dea drumul la lei. Aşteptaţi să fiţi sfâşiaţi, rupţi, altă scăpare nu mai e! Lupta este deschisă. Luptaţi până la capăt! Nu vă temeţi! Aşa cum a început creştinismul, aşa va şi sfârşi - în dureri şi în suferinţă. Pecetluiţi creştinismul cu mucenicia voastră!

Ultimul e my favourite. Deci ati retinut: jertfa, torpila japoneza, sa mori in brate cu vrajmasul, lupta. Nu-i asa ca e minunat? Cu un lider ca nea Iustin de aici, am putea ajunge mai tari ca gruparile musulmane.

Nu ma irita doar aceste argumente religioase, citatele biblice si alte vorbe de duh ale acestor sfinti. Ci mai mult tendinta din ce in ce mai raspandita a oamenilor de a acorda incredere imediata acestor personaje. Putini mai studiaza problema inainte de a se alatura turmei.

Duminica, 01.02.2009, piosii vor organiza un miting de protest in Bucuresti, la poalele dealului Mitropoliei. Sunt foarte curios cum se va manifesta turma de oite. Am sa incerc sa postez si cateva poze daca scap cu viata.

9 comentarii:

  1. Somnul raţiunii naşte monştri.
    Se adevereşte în cazul celor ce atacă fără să găsească soluţii.
    Gen raţionali, atei, satanişti... înţelegi ce vreau să spun.
    Mai concret:
    oiţele "rătăcite" sunt prost informate, sau conduse greşit. Iar cei care pot să priceapă şi să perceapă Adevărul, trebuie să-L ducă mai departe.
    Ceea ce nu se poate spune în cazul celor enumeraţi mai sus... deci cum e cu oiţele? ;)
    (Cine are minte să gândească)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de potrivita e prima parte a comentariului tau pentru categoria ta de oameni. Fanaticii ca tine mereu ataca dar nu au nici un argument clar, intelegi. Probabil nu.
    Cat despre rationali, atei, satanisti, oare chiar stii ce inseamna fiecare categorie in parte?
    Mai departe, vad ca nu ai inteles mare lucru din metafora cu "oitzele".
    Daca vrei sa imi dai o replica, te rog sa mai citesti o data intreg articolul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Jos cu indoctrinarea, fir-ar mama lor de Batmen idioti . D-zeu nu exista si nici Satana. Vreti sa nu va mai temeti de iad ? Scapati atunci de falsa promisiune a raiului. Cradle of Filth m-a invatat multe.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu trebuie sa ai nici o pretentie de la cei care cred orbeste in puterea raiului implicit in cea a "slujitorilor domnului",pentru ca ei nu vor intelege niciodata si nu vor accepta parerile diferite oricate argumente si dovezi clare le-ai aduce...faceti o treba buna cu blogul asta (asta pentru cei care inteleg si care nu critica).Nu va lasati intimidati de astfel de persoane...Good job..bineinteles ca voi fi considerata o razvratita,oitza ratacita...dar cui ii pasa,cel mai bine e sa ai propriile principii si sa nu te lasi manipulat de nimeni si nimic mai ales daca nu poate fi dovedit!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Black Goddess:
    Falsul sentiment de siguranţă te va duce la pieire. Şi tu crezi, dar nu în cine trebuie. Nu te lăsa minţită.
    Pentru că Isus este Calea, Adevărul şi Viaţa; şi doar prin El putem ajunge la Tatăl şi la viaţa veşnică. Amin!

    RăspundețiȘtergere
  6. neAnomin: da,cred in altceva :in mine si asta conteaza cel mai mult...te rog,nu mai incerca sa ma faci sa ma razgandestc si nu mai spune atatea baliverne...folosesteti cuvintele mintindu-i pe cei care sunt naivi si cred in ceea ce spui...nici tu si nici altcineva nu ma va convinge sa-mi schimb parerea...sincer,nu dau doi bani pe religie si cu atat mai mult pe slujitorii "domnului" tau,pentru ca ei sunt cei mai corupti si mincinosi oameni posibili...

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce să nu încerc? Te temi de lucrul acesta? Nu e rău să crezi în tine, atâta timp cât eşti cu Dumnezeu.
    Aici e diferenţa: eu asta fac, ajut pe ceilalţi, pentru că pot. Şi pentru că şi eu am fost neajutorat. Şi eu era să mă pierd pentru că toţi spuneau, inclusiv prietenii şi familia, că trebuie să te gândeşti doar la tine şi la ziua de mâine, pentru că aşa merg lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  8. te rog,nici macar sa NU incerci!!!!!scuteste-ma de toate predicile tale absurde,vrei????chiar nu am de gand sa continui sa-ti explic anumite lucruri pt ca totul e in zadar,esti orbit de credinta si nu vei intelege niciodata parerile altora...

    RăspundețiȘtergere
  9. OK, nu mai încerc ;)
    Doar o rectificare: nu sunt orbit de credinţă, îi înţeleg perfect pe cei din jur. Şi nu doar prin empatie... aia a fost cândva.

    RăspundețiȘtergere